Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
uitslagen januari - februari 2015 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 14 maart 2015 18:07

Bekers van Lokeren voor U15 en U18 op 17 januari 2015

 In de voorbereiding voor het provinciaal kampioenschap werd vlug nog deelgenomen aan dit tornooi. Onze judoka’s deden het zeer goed en zijn duidelijk klaar voor volgende opgave.

Georgië Lamb (U15) - 2de plaats
Stan Durnez (U15) - 2de plaats
Warre Lecluyse (U15) - 3de plaats
Robin Wittouck (U15) - 3de plaats
Lies Desmet (U18) - 3de plaats
Hanne Vermeiren (U18) - 1ste plaats

Maxim Mulder, Jason Goeminne, Siebe  en Yentl Van Lancker namen eveneens deel aan deze competitie. Zij deden hun uiterste best, maar slaagden er niet een podiumplaats te  behalen


U11 en U13 ontmoeting te Aalst op 18 januari 2015

Trainer Marcel trok met de jongsten naar Aalst voor de eerste U11 en U13 ontmoeting van het nieuwe jaar. Enkelen onder hen stonden voor de eerste maal op een wedstrijd tatami.

U11
Anne  Vanluchene 4de plaats
Jasmien Vanluchene 2de plaats
Kato Bulcaen 1ste plaats
Ciel Willems 1ste plaats

Jarne Ghyesens 2de plaats

U13
Helena Lamb 1ste plaats
Hannes Vanluchene 2de plaats
Kobi De Bruyne 2de plaats

Provinciaal kampioenschap te Aalter op 24 januari 2015

Na een goede algemene repetitie hadden we er veel hoop op een goed resultaat. Maar liefst 11 judoka’s hadden de kimono aangetrokken en vochten als een duivel in een wijwatervat. 

We behaalden dan ook heel goede uitslagen:
Een gouden medaille voor Georgina Lamb (U15) en drie maal brons.  Lies Desmet (U18), Hanne Vermeiren (U18) en voor Robin Wittouck (U15) slaagden er in een 3e plaats in de wacht te slepen.

Deze 4 judoka's mogen zich opmaken voor het Vlaams Kampioenschap binne 14 dagen te Dendermonde. De andere Kruishoutemse deelnemers vochten voor wat ze waard waren, maar slaagden er uiteindelijk niet in een podiumplaats te behalen.

 

Het Vlaams Kampioenschap te Dendermonde op 7 en 8 februari 2015

In de aanloop naar deze wedstrijd werd onze club getroffen door het griepvirus, weinig of geen training voor verschillende van onze geselecteerde judoka’s wegens ziekte. Toch tekenden ze allen present aan de inschrijving sommigen weliswaar nog wat op slappe benen.

Weinigen konden dan ook een kamp winnen en werden uitgeschakeld in de reeksen. Dit jaar dus jammer genoeg geen Kruishoutemse judoka's op het Belgisch Kampioenschap voor jeugd.

Laatst aangepast op zaterdag 14 maart 2015 18:15
 
Judostage jeugd december 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 30 december 2014 19:52

Judostage Kerstvakantie 2014

Judo kerstman

Naar jaarlijkse gewoonte gaat organiseert onze judoclub tijdens de kerstvakantie een judostage voor de jeugd. Dit jaar vind deze plaats op 29, 30 en 31 december 2014. Nu de stage volop bezig kan je via onderstaande link de eerste foto's van onze judoka's in actie bewonderen.

 

Klik hier voor het volledige album

Laatst aangepast op dinsdag 30 december 2014 20:15
 
november - december 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 28 december 2014 17:46

Sterk jaareinde 2014 voor judoclub ASAHI'90

Nationale Kampioenschappen 2 november 2014

Via podiumplaatsen op het Provinciaal en Vlaams Kampioenschap konden Liga Tera en Hens De Vos zich kwalificeren voor het Belgisch Kampioenschap dat plaats vond te Brugge op 2 november. Van beiden werd dan ook verwacht dat ze de eer van onze club hoog zouden houden.

Liga mocht als eerste de mat op bij de dames tot 63 kg, de koninginnen klasse. Hierin presteerde ze bijzonder goed en waardoor ze uiteindleijk kon strijden voor de derde plaats. Dewelke ze uiteindelijk ook wist te veroveren. De eerste medaille was binnen en onze dag kon dan al niet meer stuk.
Hans wou zeker niet onder doen voor Liga en ging er dan ook voluit voor. Hans won zijn eerste kamp binnen de 10 seconden en hiermee was de trend gezet. Nadien won h hij ook nog zijn volgende kampen en werd kampioen van België in de klasse + 100kg. Een prachtprestatie van Hans en meteen ook de eerste mannelijke Belgisch Kampioen voor onze club.
Liga BK 2014   Hans BK 2014     Hans BK 2014 bis
 
Een schitterend Breughelmaal 8 en 9 november 2014
Ons Breughelmaal was een waar succes, nog nooit we zoveel eters verwelkomen, daarom aan allen bedankt. Ook een dikke merci aan alle medewerkers en helpende handen die hun steentje hebben bijgedragen om ons Breughelmaal ook dit jaar weer te laten slagen.
We hopen jullie dan ook volgend jaar terug te zien.
 affiche breughelmaal 2014

Nationale interclub te Kruishoutem 15 november 2014
Voor het eerst in de geschiedenis van de judoclub mochten we de nationale interclub inrichten Een grote eer voor onze club, maar ook een enorme uitdaging. Met clubs vanuit alle uithoeken van het land en ook aanwezigheid van een groot aantal buitenlandse judoka's is dit niet zomaar een tornooi.
Bij de dames deed onze ploeg van judoclub Kruishoutem het bijzonder goed, zij wonnen alle vier hun kampen en kwamen hierdoor op een voorlopige 3e plaats.
Bijzonder tevreden op het einde van de dag, met veel goede complementen van de judobond, voor de inrichting en het verloop ervan
We danken dan ook het gemeentebestuur en de sportdienst voor de logistieke medewerking om dit tot een goed sportief resultaat te maken.
13279778-0
 
Nationale interclub Herstal 22 november 2014
Onze dames judoka's hadden aan hun trainer beloofd om hun uiterste best te doen op de tweede dag intercub. De voorlopig derde plaats van vorige week was een beetje onverwacht, maar we zouden ze hard verdedigen.
Tegen Doornik liep alles goed ondanks het  tekort van Liga die ziek moest afmelden. Even later bleek Leuven een klasse te sterk, tegen Hooglede en Sambreville was het terug bingo. Maar de vermoeidheid sloeg toe en de 2 volgende wedstrijden werden nipt verloren.
Hierdoor vielen we juist naast het podium op een 4è plaats
Maar wij zijn zeer tevreden, zeker als je weet dat behoud het streefdoel was.
 
Interclub heren 16 en 23 november 2014
Onze herenploeg deed het iets minder dan onze dames.  Wegens ziekte en kwetsuren konden we slechts met 4 judoka's aantreden. (volledige ploeg bestaat uit 6 judoka's) Maar ze lieten zich niet doen en vochten voor wat ze waard waren.
Een voorlaatste plaats in het eindklassement betekend ook degradatie naar een lagere afdeling volgend jaar. Misschien is dit de kans om ook onze eugd aan bod te laten komen in de interclub.
 
De jongeren goed op dreef
Enkele van onze jongeren werden geselecteerd om deel te nemen aan het interprovinciaal kampioenschap. Dit door hun goede prestaties gedurende het voorbije jaar op de U13 ontmoetingen.
Koby De Bruyne, Georgia Lamb en Jana Neri werden uitgenodigd om deel te nemen aan dit tornooi. Samen met de andere Oost Vlaamse judoka's behaalden ze de 2e plaats op deze interprovinciale ontmoeting.
Ook tijdens de tornooien in Ardooie en Kemzeke presteerden onze judoka's schitterend, voor velen zal het volgend jaar een leeftijdscategorie hoger zijn. Hopelijk lukt het hen om ook daar dergelijke mooie prestaties neer te zetten.
Nieuwe zwarte gordel
Op het laatste weekend van november mocht Sebastien Hove zich aanbieden aan de examencommissie voor zijn examen zwarte gordel.
Hij slaagde voor zijn examen en de zoveelste zwarte gordel was een feit. Maar zoals men zegt 1e Dan is geen einddoel maar pas een begin.
Proficiat Seba en nu begint het echte werk pas.
Laatst aangepast op dinsdag 30 december 2014 19:48
 
uitslagen oktober 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 22 oktober 2014 20:43

 

Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen +21 te Kruishoutem op zaterdag 11 oktober 2014

Vandaag vond in onze sporthal het provinciaal kampioenschap plaats. Merel Carijn (-63kg) , Lise De Weirdt (-63kg), Liga Tera (-63kg), Bert Taelman (-81kg) en Hans De Vos (+100kg) kwamen vandaag in actie op deze thuiswedstrijd. Drie hen slaagden er ook in om een podiumplaats te bemachtigen en zo een selectie voor het Vlaams Kampioenschap in de wacht te slepen.

Liga Tera - 1e plaats

Lise De Weirdt - 3e plaats

Hans De Vos - 1e plaats

 

Piet Braken Tornooi te Reuven (NL) op zondag 5 oktober 2014

Vandaag stond een verre verplaatsing op het programma. Verschillende judoka's maakten de lange trip naar het Nederlandse Reuven om aldaar het beste van zichzelf te geven. En met succes.

Bij de U13 (-46kg) stond Hannes Vanluchene daags na zijn wedstrijd te Kemzeke terug op de wedstrijdmat. Met maar liefst 17 deelnemers in zijn categorie was het niet eenvoudig. Hannes deed zijn uiterste best en in zijn 6de wedstrijd verloor hij uiteindelijk voor de 3e plaats. Zeker een mooi resultaat voor zijn eerste echt grote tornooi.

Jason Goeminne en Ferre Willems kwamen in actie bij de U15 in de categorie tot 66kg. Beiden deden het niet slecht. Jason behaalde een mooie 2e plaats, zijn collega slaagde er net niet in om het podium te bereiken. Een 5e plaats in de eindstand dus voor Ferre.

Siebe De Jaegher (U18) moest reeds om 5u00 's ochtends vertrekken om tijdig op de mat te staan. Siebe kampte bij de -55kg zich een weg naar de kamp voor de 3e plaats die hij uiteindelijk nipt verloor. Een 4e plaats dus voor Siebe.

Bij de dames U18 kwamen Lies Desmet (-48kg) en Hanne Vermeiren (-57kg) in actie. In haar 2e wedstrijd kwam Hanne onzacht op het hoofd terrecht waarna ze de wedstrijd staakte. Naast een deuk in haar ego kwam ze er zonder verdere blijvende letsels van af. Lies had meer geluk. Vandaag vocht ze zich een weg naar de 3e plaats. Een mooi resultaat, zeker als je weet dat ze een categorie hoger vocht dan normaal.

U11 en U13 ontmoeting te Kemzeke op zaterdag 4 oktober 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen terug van start gegaan. Zaterdag vond in Kemzeke de eerste U11 en U13 ontmoeting plaats. Vijf van onze jongste competiteurs maakten de verplaatsing met wisselend succes. In de voormiddag kwamen bij de U11 kwamen Siel Willems en Helena Lamb in actie. Na de middag was het de beurt aan de U13, dan was het aan Georgina Lamb, Kobi De Bruyne en Hannes Vanluchene om de eer van Kruishoutem hoog te houden om de tatami.

Laatst aangepast op woensdag 22 oktober 2014 21:09
 
uitslagen september 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 16 september 2014 20:49

 

Sho Dan Shiken 1e Dan op zondag 28 september 2014 te Zele

Afgelopen zondag vond in Zele het examen voor zwarte gordel 1e Dan plaats. Petra Maes nam deel aan dit examen en met succes.

Zoals u ongetwijfeld al was opgevallen tijdens één van de trainingen was Petra reeds geruime tijd bezig met de voorbereiding van dit examen. En al dit harde labeur was niet voor niets, want afgelopen weekend behaalde Petra de graad van 1e Dan.

Een mooie prestatie, zeker als je weet dat Petra in het verleden reeds meermaals verstek moest geven wegens blessure. Na bijna 21 jaar mag Petra vanaf nu een nieuw kleurtje van gordel dragen op de mat. EINDELIJK zwart. ;-)

En nu een nieuw doel? Of om het met de woorden van de technisch directeur van de Vlaamse Judofederatie te zeggen: "judo begint pas bij zwart"

We wensen Petra nogmaals proficiat voor deze mooie prestatie. Hopelijk zijn er sommigen nu geïnspireerd om zelf ook voor een Dan Graad (hoger) te gaan.

 

Open van Brabant te Tervuren op zaterdag 27 september 2014

Afgelopen weekend kwamen onze competitiejudoka's weer in actie. Tijdens de Open van Brabant kwamen 3 van onze sportievelingen in actie.

Lies Desmet (U18), Jason Goeminne (U15) en Fien Desmet (U15) zakten zaterdag af naar Tervuren voor deze competitie. Lies Desmet en Jason Goeminne slaagden er beiden in al hun kampen te winnen, dit respectievelijk in de categorie tot 44kg en tot 66kg.Proficiat aan beide judoka's.

Fien deed haar uiterste best, maar slaagde er niet in om een podiumplaats te behalen. Als ze zo verder doet lukt dit binnenkort zeker en vast.

Doe zo verder!

 

16e tornooi van de middenkust te Bredene op zondag 14 september 2014

Het nieuwe sezoen is nog maar net gestart of ook de eerst wedstrijden dienen zich al aan. Afgelopen weekend vong in Bredene de klassieke openingswedstrijd van het nieuwe judoseizoen plaats. Vier judoka's maakten de verplaatsing naar de kust en allen eidigden op het podium. Een goede start van het seizoen.

U18

Siebe De Jaeger

Hanne  Vermeiren

Lies Desmet

+21

Hans De Vos

 

-55kg

-57kg

-44kg

 

+100kg

 

3e plaats

2e plaats

2e plaats

 

1eplaats

 

Laatst aangepast op dinsdag 30 september 2014 22:08
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 17