Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:31
 
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

 

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:04
 
uitslagen november 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 09 november 2013 14:42

 

Interclub 2013 op 16-17 en 23-24 november 2013

Naar jaarlijkse gewoonte vind in de maand november de het Interclubkampioenschap plaats. En even traditiegetrouw treden we ook dit jaar daarin aan met zowel een dames- als een herenploeg.

Foto
Na de herschikking van de verschillende reeksen en het creëeren van een Nationale Interclub afdeling treden onze dames ook dit jaar aan in de hoogste afdeling, zijnde de 'Nationle afdeling'.

Onze herenploeg komt dan weer uit in de Vlaamse Interclub afdeling 2b.

Ook nieuw dit jaar was de finaledag in de Topsporthal Vlaanderen, waarbij alle afdeling op 1 locatie kampten. Met 8 matten op een prachtige locatie kon het niet anders dan een mooi judofeest worden.

 

Onze ploegen deden het niet onaardig. Door blessures en andere omstandigheden waren beide ploegen zeker niet op hun sterkst en wisten we dat het niet eenvoudig zou worden. Zowel de dames als de heren vochten voor wat ze waard waren en konden zich na de finaledag verzekeren van het behoud in hun respectievelijke afdeling. Gezien de omstandigheden een mooi resultaat waar we zeker tevreden mee mogen zijn.

 

De volledig uitslag en foto's van de interclub 2013 vind u hier terug.

 

 

Belgish Kampioenschap +21 op zaterdag 2 november 2013 te Herstal

BK judo-logo

Via het Procinciaal en het Vlaams Kmpioenschap was Enkel Liga Tera er in geslaagd om zich te plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap dat doorging te Herstal. Liga kampte in de categorie tot 70kg, waar ze mooi judo liet zien en vocht voor wat ze waard was. 

Jammer genoeg mocht het niet zijn, Liga verloor uiteindelijk haar kamp voor de 3e plaats. Ook al is ze er niet echt mee tevreden (een echte winnaar wil immers altijd meer en beter), een 5e plaats op het Belgisch Kampioenschap is niet mis. Zeker als je weet dat Liga in februari jl. de trotse mama is geworden van Rassel, waardoor ze een hele poos niet op de mat terug te vinden was.

Toch proficiat met dit resultaat, en wie weet volgend jaar misschien een podiumplaats.

 

De volledige uitslagen en videobeelden van de finales van het BK 2013 kan je hier terug vinden.

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:03
 
uitslagen oktober 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 06 oktober 2013 21:05

Flanders Judocup te Lommel op 26 en 27 oktober 2013

Voor dit Internationaal tornooi van de VJF te Lommel waren Lies Desmet (U15) en Lisa Leyman (U21) geselcteerd voor deelname door de Vlaamse Judofederatie.

Lies Desmet deed haar uiterste best, maar de tegenstand bleek toch een maatje te groot voor haar. Hard trainen en volgend jaar terug een selectie afdwingen en dan hopelijk beter doen.

Lisa Leyman kon jammer genoeg niet deelnemen aan dit tornooi. Dit door haar blessure die ze vorige week opliep tijdens het Vlaams Kampioenschap.

 

U11 en U13 ontmoeting te Waarschoot op zondag 20 oktober 2013

Ook dit weekend kwamen onze jongste wedstrijdjudoka's in actie. In de U11 namen Milan Vanderscheuren, Carmilian Struyf, Kobi De Bruyne en Lowie Ringoet deel.

Bij de U13 kwamen Georgina Lamb en Allin Vanderscheuren in actie. 

Allen deden ze hun uiterste best en hopelijk smaakte deze wedstrijdervaring naar meer en zien we hen terug tijdens de komende U11 en U13 ontmoetingen. 

 

Vlaams Kampioenschap +21 op zaterdag 19 oktober 2013 te Dendermonde

Afgelopen zaterdag vond in Dendermonde het Vlaams Kampioenschap plaats. Via de Provinciale Kampioenschappen konden zich niet minder dan 6 van onze judoka's zich plaatsen voor deze wedstrijd. (zie onder voor resultaten PK 2013)

Jammer genoeg ging het deze keer niet zo vlot zoals op het PK. De tegenstand was groter, wat normaal is als je weet dat enkel de besten van elke provincie mogen deelnemen aan deze wedstrijd. Toch slaagden 2 van onze judoka's er in om op het podium te eindigen. Liga Tera vocht zich in de categorie tot 70kg een weg naar de 3e plaats. Een schitterende prestatie voor deze jonge mama. En zo mag ze op 2 november ook deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap te Herstal. Hopelijk slaagt ze er ook daar in om haar prachtprestatie te herhalen. We hopen alvast het beste voor haar. 

Hans De Vos had een iets mindere dag, maar werd uiteindelijk toch nog 3e in de +100kg. Een podiumplaats geeft normaal gezien recht op deelname aan het BK. Maar aangezien verschillende topjudoka's rechtstreeks mogen deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap van de VJF, diende hij een extra kamp te vechten om zijn selectie af te dwingen. Jammer genoeg trok hij hier niet aan het langste eind. Geen BK voor Hans dit jaar. Hopelijk kan hij deze teleurstelling omzetten naar motivatie en er volgende keer terug volledig voor gaan.

Onze andere deelnemers vochten voor wat ze waard waren, maar konden geen podiumplaats verzilveren. Het Regionale Kampioenschap bereiken is zeker niet min, maar elke judoka wil winnen. Volgende keer, met nieuwe moed en energie beter. Toch proficiat aan Lisa Leyman, Lise De Weirdt en Saskia Dewit. Voor Lisa liep het zelf nog minder, zij kwetste zich tijdens één van haar kampen aan de schouder. Hopelijk valt de blessure mee, maar voorlopig is het nog even afwachten om te weten hoe ernstig het is.

 

De volledige uitslag van het Vlaams Kampioenschap kan je hier terugvinden.

 

 U11 en U13 ontmoeting te Brugge op zondag 13 oktober 2013

U11 te Brugge 2013

Het judoseizoen draait ondertussen al terug op volle toeren. Vandaag was het de beurt aan de kleinsten voor hun eerste wedstrijd dit seizoen. Voor sommigen was het zelfs hun eerste officiele wedstrijd uit hun prille judocarriere. En met succes. Allen deden hun uiterste best en vocdhten voor wat ze waard waren. En na afloop was iedereen tevreden en smaakte het bij allen naar meer.

Volgende Kruishoutemse judoka's kwamen in actie te Brugge:

U11

 

 

 

 

U13

Lowie Ringoet

Milan Vanderschueren

Carmillian Struyf

Merijn Libbrecht

 

Allin Vanderschueren

 

Selectie Flanders Judocup

Door hun mooie resultaten en hun goede ranking en in hun desbetreffende leeftijds- en gewichtscategorie zijn Lisa Leyman (U21) en Lies Desmet (U15) geselecteerd door de Vlaamse Judofederatie voor de Flanders Judocup te Lommel. Dit internationaal jeugdtornooi plaats op 26 en 27 oktober te Lommel.

We wensen beide judoka's veel succes op dit zwaarbezet tornooi.

 

vjf flanders judocup 2013 header 04

 

 

Beker van Oud-Turnhout U15, U18, U21 en 21+ op zaterdag 12 oktober 2013

Twee van de drie ingeschreven judoka's maakten uiteindelijk de verplaatsing naar Oud-Turnhout voor deze wedstrijd. Hanne Vermeiren moest jammer genoeg forfait geven wegens een blessure. Hopelijk haar kwetsuur mee en vinden we ze na haar revalidatie snel terug op de tatami.

In Oud-Turnhout kwamen Lies Desmet en Dino Coppens in actie. En ze deden het niet onaardig. Lies Desmet verloor voor de 3e plaats in de categorie tot 40kg bij de U15. Een categorie hoger dan voorheen deed ze het dus zeker niet slecht.
Dino Coppens (U15) is terug van weg. Hij kampte in de -46kg. Een niet zo druk bezette categorie, maar ook hier dient er gevochten te worden om de plaatsen te verdelen. Dino deed het verre van slecht en veroverde uiteindelijk de 2e plaats.

Proficiat aan deze judoka's.

 

 

Provinciaal Kampioenschap +21 te Kruishoutem op 5 oktober 2013

Naar jaarlijkse gewoonte vond afgelopen weekend terug het Provinciaal Kampioenschap +21 plaats in de Sporthal van Kruishoutem. Deze thuiswedstrijd was een extra stimulans voor onze eigen judoka' om een medaille in de wacht te slepen en zo door te stoten naar het Vlaams Kampioenschap. Een podiumsplaats op het Provinciaal Kampioenschap geeft immers een rechtstreekse selectie met zich mee voor het Regionaal Kmpioenschap dat dit jaar plaats vind op zaterdag 19 oktober 2013 te Dendermonde.

En met succes, want niet minder dan zes van onze judoka's slaagden er in om een medaille in de wacht te slepen en zo door te gaan naar het Vlaams Kampioenschap 2013. Hieronder vind u de uitslag van onze judoka's:

Dames:

-52kg
-63kg
-63kg
-70kg

Heren:

-60kg
+100kg

 

Lisa Leyman
Lise De Weirdt
Saskia Dewit
Liga Tera

 

Roy De Caster
Hans De Vos

 

3e plaats
1e plaats
2e plaats
1e plaats

 

3e plaats
1e plaats

podium PK

 

Daarnaast is er ook nog een 1e plaats voor Aino Gansemans, JC Kwai Deinze (-57kg), en een 3e plaats Kristof Vanden Berge, JC Kadan Brakel (+100kg). Beide judoka's zijn regelmatig terug te vinden op onze tatami tijdens training en zullen binnenkort deel uit maken van de Kruishoutemse ploeg in de komende Interclub 2013.

De volledige uitslag van het Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen vind je hier terug.

Tot slot willen wij al deze judoka's nogmaals proficiat wensen met het behaalde resultaat en hen ookvel succes wensen op het Komende Vlaams Kampioenschap.

Laatst aangepast op zondag 10 november 2013 12:23
 
nieuws PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 21 augustus 2013 08:41

Beste judoka's, ouders en sympathisanten,

 

Het nieuwe judoseizoen is ondertussen van start gegaan. Eind augustus kenden we reeds een enorm succesvolle judostage voor de jeugd. Maar liefst 50 jonge judoka's kozen deze judostage uit om na de zomervakantie er terug volop tegenaan te gaan op de tatami.Naast judo gingen we ook lopen en zwemmen. Onze trainers zorgden voor een gevarieerd programma, zodat iedereen steeds moe maar tevreden naar huis ging.

Op 7 september kenden we ook terug een geslaagde stagedag voor de onze iets oudere judoka's. 's Ochtends wer er gestart met judo, nadien gingen we gaan lopen in lozerbos en in de namiddag gingen we kayakken op de Leie in Astene. Alle verplaatsingen werden gedaan met de fiets en 's avonds werd er afgesloten met een gezellige BBQ. Een ideale manier om een dag van intensief te sporten af te sluiten.

Sinds kort hebben we in Kruishoutem ook onze intrek genomen in onze nieuwe dojo. Deze is echter nog niet volledig afgewerkt, maar dit komt binnekort zeker in orde. Een vaste dojo met maar liefst 260m² tatami, het is nu al ronduit schitterend. En wanneer deze heel binnekort volledig zal afgewerkt zijn, zal deze nog prachtiger zijn dan nu al het geval is.

 

Foto's van dit alles vind u binnenkort op deze site.

 

Hieronder nog enkel belangrijke data:

Zaterdag 5 oktober 2013:  Provinciaal Kampioenschap U/+20 te Kruishoutem, geen training

2 en 3 november 2013: Breughelmaal

 

Sportieve groeten,

 

De trainers en het Bestuur

Laatst aangepast op maandag 16 september 2013 21:04
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 17