Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
Judoinitiatie De Keymolen PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 26 januari 2014 17:01

Op Vrijdag 24 januari 2014 konden de leerlingen van de basisschool De Keymolen uit Kruishoutem tijdens de les Lichamelijk Opvoeding kennis maken met de judosport. Dit onder de deskundige leiding van onze hoofdtrainer Jean-Marie Vande Populiere.

initiatie Keymolen 2 initiatie Keymolen 1

Laatst aangepast op zondag 23 maart 2014 14:25
 
uitslagen januari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 26 januari 2014 16:35

 

Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter op zaterdag 25 januari 2014

Vandaag vonden te Aalter de Provinciale Jeugdkampioenschappen U15, U18 en U21 plaats. Verschillende van onze jonge judoka's waagden hun kans.

U15

Desmet Fien (- 44 kg) - 5de plaats
Van Lancker Yentl (- 46 kg) - uitgeschakeld
Willems Ferre (+ 66kg) - 3de plaats

U18

Desmet Lies (-40kg) - 1ste plaats
Vermeiren Hanne (-52 kg) - 1ste plaats
Coppens Dino (-46kg) - opgegave na armklem

U21

Nelis Fabian (-66kg) - 5de plaats

 

Daarnaast zijn er nog eervolle vermeldingen voor Siebe De Jaegher (-50kg - 2e plaats ) bij de U18 en Aino Gansemans (-52kg - 1e plaats). Deze judoka's respectievelijk van JC Braken en JC Deinze zijn regelmtig op onze tatami terug te vinden tijdens de wekelijkse trainingen.

De 1e, 2e en 3e plaatsen van het Provinciale Kmapioenschap gaan door naar het Vlaams Kampioenschap waar zij zullen strijden voor een plaatsje op het Belgisch Kampioenschap. Wij willen iedereen alvast proficiat wensen met de behaalde prestaties en wensen hen het beste toe op het Vlaams Kampioenschap.

 

U11 en U13 ontmoeting te Lendelede op zaterdag 18 januari 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen aangebroken. Traditiegetrouw schuiven velen door naar een hogere categorie, wat een hele aanpssing is. Ook dit jaar was dit het geval.

Voor velen van onze jonge judoka's was het de eerste keer dat ze in een hogere leeftijdscategorie kampten, voor sommigen was het zelfs de allereerste wedstrijd. Volgende jongeren kwamen vandaag op de mat:

U11                U13

Jarne Geysens

Merijn Librecht

Arnoud Adam

Ciel Willems

 

Lowie Ringoet

Carmilian Struyf

Kobi De Bruyne

Warre Lecluyse

Milan Vanderschueren

Allen deden hun uiterste best. Voor velen was het echter de eerste keer, waardoor ze misschien wel wat last hadden van zenuwen. Maar het is zeker en vast een ervaring waar ze veel uit kunnen leren. En volgende keer zal het dan nog zo vlot gaan.

SVS Scholenkampieonschap te Hasselt op woensdag 15 januari 2014

Halfweg januari is er het traditionele scholenkampioenschap te Hasselt. Enkel de zussen Desmet schreven zich via hun school in en maakten de verre verplaatsing naar Hasselt.

Voor Fien Desmet was het de eerste keer Bij de U15. Een hele aanpassing, wat ze dan ook aan de lijve mocht ondervinden. Ze verloor haar eerste kamp en kreeg jammer genoeg geen herkansing. Een minder resultaat, maar een ervaring rijker. Hopelijk heeft ze er iets van opgestoken en volgende keer beter.

Haar zus Lies, ondertussen al bij de U18, slaagde er wel in om het podium te bereiken. Zij behaalde uiteindelijk een 2e plaats in de categorie tot 40kg.

 

Bekers der Topjudoka's te Lokeren op zaterdag 11 januari 2014

Het eerste tornooi van het nieuwe jaar, de ideale moment om te kijken wie er al gerecupereerd is van de feestdagen en wie er eventueel nog wat feestkilo's moet aftrainen.

Vandaag met een jonge delegatie afgezakt naar Lokeren voor deze wedstrijd. Voor sommigen was het ook de eerste keer dat ze in een nieuwe leeftijdscategorie deelnamen. En grote test dus voor de komende provinciale kampioenschappen binnenkort.

Ook al was het voor de meesten in een nieuwe categorie, dit lieten ze z

eker niet aan hun hart komen. En de resultaten zijn dan ook niet mis.

http://users.telenet.be/jclokeren/graphics/beker/affiche_groot.jpg

U15

- Ferre Willems (+66kg) - 1e plaats

- Robin Wittouck (+66kg) - 2e plaats

U18

- Julie Wittouck (-70kg) - 3e plaats

- Lies Desmet (-40kg) - 1e plaats

- Hanne Vermeiren (-52kg) - opgave

 

Een mooi resultaat. hopeleijk kunnen ze dit binnen  dagen bevestigen op de Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter.

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:57
 
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:31
 
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

 

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:04
 
uitslagen november 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 09 november 2013 14:42

 

Interclub 2013 op 16-17 en 23-24 november 2013

Naar jaarlijkse gewoonte vind in de maand november de het Interclubkampioenschap plaats. En even traditiegetrouw treden we ook dit jaar daarin aan met zowel een dames- als een herenploeg.

Foto
Na de herschikking van de verschillende reeksen en het creëeren van een Nationale Interclub afdeling treden onze dames ook dit jaar aan in de hoogste afdeling, zijnde de 'Nationle afdeling'.

Onze herenploeg komt dan weer uit in de Vlaamse Interclub afdeling 2b.

Ook nieuw dit jaar was de finaledag in de Topsporthal Vlaanderen, waarbij alle afdeling op 1 locatie kampten. Met 8 matten op een prachtige locatie kon het niet anders dan een mooi judofeest worden.

 

Onze ploegen deden het niet onaardig. Door blessures en andere omstandigheden waren beide ploegen zeker niet op hun sterkst en wisten we dat het niet eenvoudig zou worden. Zowel de dames als de heren vochten voor wat ze waard waren en konden zich na de finaledag verzekeren van het behoud in hun respectievelijke afdeling. Gezien de omstandigheden een mooi resultaat waar we zeker tevreden mee mogen zijn.

 

De volledig uitslag en foto's van de interclub 2013 vind u hier terug.

 

 

Belgish Kampioenschap +21 op zaterdag 2 november 2013 te Herstal

BK judo-logo

Via het Procinciaal en het Vlaams Kmpioenschap was Enkel Liga Tera er in geslaagd om zich te plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap dat doorging te Herstal. Liga kampte in de categorie tot 70kg, waar ze mooi judo liet zien en vocht voor wat ze waard was. 

Jammer genoeg mocht het niet zijn, Liga verloor uiteindelijk haar kamp voor de 3e plaats. Ook al is ze er niet echt mee tevreden (een echte winnaar wil immers altijd meer en beter), een 5e plaats op het Belgisch Kampioenschap is niet mis. Zeker als je weet dat Liga in februari jl. de trotse mama is geworden van Rassel, waardoor ze een hele poos niet op de mat terug te vinden was.

Toch proficiat met dit resultaat, en wie weet volgend jaar misschien een podiumplaats.

 

De volledige uitslagen en videobeelden van de finales van het BK 2013 kan je hier terug vinden.

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:03
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 17