Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
Vakantie 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 20 juni 2013 11:00

Vakantie 2013

Lieze-Hans demo 2013

Na een geslaagde demonstratie, huldiging en receptie op zaterdag 8 juni 2013 te Kruishoutem zal het op judogebied de komende weken iets kalmer zijn. Op deze manier kunnen we onze batterijen terug opladen voor volgend seizoen, om er dan met minstens even veel enthousiasme tegenaan te gaan.Hopelijk staan jullie tegen dan ook te trappelen van ongeduld om opnieuw de mat op te gaan.

 

In Kruishoutem start het nieuwe seizoen op maandag 12 augustus 2013 voor de oudste groep. Op maandag 2 september 2013 starten de trainingen dan opnieuw voor alle leeftijden en dit op dezelfde uren als het voorbije seizoen.
Hopelijk is tegen dan ook onze nieuwe dojo klaar. Zoals u hoogstwaarschijnlijk wel al gezien hebt, wordt de sporthal van Kruishoutem momenteel uitgebreid met een nieuwbouw. Naast een tweetal leslokalen, een vergaderruimte, nieuwe burelen en een nieuwe fitnessruimte, komt er op de tweede verdieping een gloednieuwe judozaal.

In Wortegem-Petegem starten we het nieuwe seizoen op woensdag 4 september 2013 in sporthal De Ruffel te Petegem, dit voor alle leeftijden.

 

Traditiegetrouw hebben we van 26 tot en met 30 augustus onze jaarlijkse zomerstage voor de jeugd te Kruishoutem, waar naast judo ook een aantal andere sporten aan bod komen om de conditie terug volledig op peil te krijgen voor de start van het nieuwe judoseizoen. Indien u nog wenst deel te nemen aan deze judostage, neem contact op met het secretariaat.

 

Tot slot een deugddoende vakantie toegewenst en tot binnekort op of naast de judomat.

 

De trainers en het bestuur van judoclub Asahi '90 Kruishoutem

 

groepsfoto demo 2013

Laatst aangepast op vrijdag 08 november 2013 19:27
 
European Championships 2013 Masters PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 13 juni 2013 16:48

Europees Kampioenschap Masters te Parijs van 13 tot 16 juni 2013

European-Veterans-Championships-2013

Na het goede resultaat van op de Open Belgium Judo Maters te Brussel van zondag 28 april ll., wilden twee van onze oudere judoka's hun kans wagen op de Europese Kampioenschappen. Jean-Marie Vande Populiere en Hans De Vos, beiden Belgisch Kampioen in hun categorie hebben zich ingeschreven voor het EK dat dit jaar doorgaat in Parijs.

 

Donderdag (13 juni 2013) was het de beurt aan Hans De Vos. Hij komt uit in de categorie +100kg bij de M1 (30 tot 34 jaar). Na de weging gisteren wisten we dat hij mocht starten tegen Dennis Karpov uit Rusland. Hans deed wat hij kon, maar was niet opgewassen tegen de kracht van de Rus en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen. De Rus bleek nadien niet van de minste want hij schopte het uiteindelijk tot in de finale. Hierdoor mocht Hans herkansen tegen de Franse Sebastien Clavier. De strijd ging lange tijd gelijk op. Hans haalde terug uit met zijn beruchtte Tomoe Nage, maar deze was te traag en niet vlot genoeg uitgevoerd om te scoren. Uiteindelijk was het opnieuw Hans die aan het kortste eind trok en zich kort voor tijd liet pakken. Ippon voor de Fransman en einde van het Europese avontuur voor Hans.

Hans heeft vandaag zijn best gedaan, maar Europees niveau is blijkbaar een stuk hoger dan het Belgisch bij de Masters. Maar niet te min weer een ervaring rijker en achteraf bekeken was het misschien niet echt zijn dag, bovendien viel Hans met zijn 103 kg misschien iets te licht uit in de +100kg.

 

Zaterdag (15 juni 2013)  was het dan de beurt aan Jean-Marie Vande Populiere in de categorie -100kg bij de M6 (55 tot 59 jaar). Langzaamaan begint de spanning te komen bij J-M. Zeker toen hij op vrijdagavond naar de weging ging en bleek dat hij nog een kleine 2 kg boven zijn gewicht zat. Jean-Marie zette even door, zoals alleen hij dat kan,  en een tweetal uur later zat hij mooi op zijn gewicht. nog juist op tijd vooraleer de weging sloot. Alles was dus in orde om te starten met de wedstrijden.

Bij aanvang bleek de loting voor Jean-Marie niet zo gunstig. Hij moest namlijk als enige in zijn categorie een voorronde vechten, dit tegen Rasdosta Stanislav uit Tsjechië. Eerst ging het redelijk gelijk op, tot J-M inkwam en scoorde met minstens yuko, ter verdediging greep de Tsjech echter naar de benen met Hansukemake tot gevolg. De eerste overwinning was binnen voor J-M. Nadien in de kwartfinale moest J-M het opnemen tegen de Russiche Andrey Kashnov. Deze bleek na een tweetal minuten te sterk. Ippon voor de Rus. In de herkansingen kwan J-M dan uit tegenover een Fransman, Alain Blondron. Deze wedstrijd ging heel lang gelijk op, het was pas in de 3e minuut van de golden score dat er iemand kon scoren. Jammer genoeg was het de Fransman die uiteindelijk de overwinning pakte in deze wedstrijd. Hierdoor zat het kampioenschap er dan ook op voor Jean-Marie.

Jean-Marie deed zijn uiterste best en is volledig voor gegaan. Bovendien mogen we zeggen dat hij, gezien het ontbreken van een degelijke voorbereiding op dit EK, toch een meer dan mooie prestatie heeft geleverd. Hij mag dus zeker tevreden zijn van zijn wedstrijden, ook al houdt hij er een stijve nek aan over.

 

Proficiat aan onze beide judoka's in Parijs. En er worden zelfs al plannen gesmeed voor een volgende groot kampioenschap, of dit een EK of WK word weten ze nog niet echt.

En zo zie je maar dat judo een sport is voor alle leeftijden, niet enkel op recreatief maar ook op competitief vlak.

Laatst aangepast op donderdag 27 juni 2013 11:20
 
8 juni 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 30 mei 2013 13:15

Judodemonstratie en huldiging op zaterdag 8 juni om 10u00

Beste judoka's

Beste ouders en sympathisanten

Naar jaarlijkse gewoonte sluiten wij het judoseizoen opnieuw af met een uitgebreide judodemonstratie.

Alle judoka's, van jong tot oud, zullen hun kunnen demonstreren op zaterdag 8 juni van 10u00 tot 11u00 in de grote zaal van de sporthal te Kruishoutem.

Aansluitend aan deze demotraining worden de verdienstelijke judoka's van het afgelopen judoseizoen gehuldigd voor hun prachtprestaties.

En als afsluiter van het seizoen volgt dan een receptie met een hapje en een drankje. De ideale gelegenheid om na te praten over het voorbije seizoen en misschien al luidop te dromen van de toekomst.

Deze demonstratie en huldiging is dit jaar vroeger dan gewoonlijk, dit omwille van verplichtingen van verschillende trainers en leden die aanwezig moeten zijn op een vergadering van de Vlaamse Judofederatie. De trainingen zullen echter wel blijven doorgaan tot zaterdag 15 juni 2013.

judodemo

Opgelet, de training op zaterdag 8 juni zal voor de 3 groepen dus niet doorgaan zoals gewoonlijk. Alle judoka's worden om 10u00 stipt verwacht in de grote zaal van de sporthal voor een gezamelijke demo-training.

Ook de ouders en andere sympathisanten zijn dan van harte welkom om te kijken en te genieten van deze prachtige demonstratie.

Met sportieve groeten,

Het bestuur en de trainers

Laatst aangepast op zaterdag 01 juni 2013 13:59
 
Geen training op zaterdag 25 mei 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 mei 2013 19:58

Geen training op zaterdag 25 mei 2013

Naar aanleiding van het overlijden van Elien Vande Populiere (03.08.1984 - 18.05.2013), dochter van Jean-Marie en Rosa Vande Populiere - De Vogelaere en partner van Bert Taelman, zal er op zaterdag 25 mei 2013 geen training doorgaan te Kruishoutem.

 

RB Elien

 

Hopende op jullie begrip voor deze late berichtgeving, rekening houdende met deze uitzonderlijke omstandigheden.

 

Het bestuur en de trainers

 

Laatst aangepast op donderdag 30 mei 2013 13:16
 
uitslagen april 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
donderdag 25 april 2013 10:16

 

Open Belgium Judo Masters te Brussel op zondag 28 april 2013

Afgelopen weekend vond in Etterbeek naar jaarlijkse gewoonte terug de Open Belgium Judo Masters plaats, het Open Belgisch Kampioenschap voor veteranen (+30 jaar). Hans De Vos, Rob Kroonen en Jean-Marie Vande Populiere namen hieraan deel voor onze club, en met succes. Allen slaagden ze er in om een podiumplaats te behalen in hun leeftijds- en gewichtscategorie.Belgian Judo Masters 2013

Hans De Vos (+100kg), die voor de eerste maal kon deelnemen, won al zijn kampen in de leeftijdscategorie M1 (30 - 34 jaar) en eindigde zo op de 1e plaats. Hierdoor mag hij zich dan ook Belgisch Kampioen bij de Masters noemen. Een zoveelste titel op zijn erelijst.

Ook onze hoofdtrainer Jean-Marie Vande Populiere stond op de mat. Alhoewel het een tijdje geleden was dat hij nog deelgenomen had aan competitie was dit er op de mat niet aan te merken. Bij de M6 (55 - 59 jaar) kampte Jean-Marie in de categorie -100kg zich vlot tot in de finale, waar hij nipt de duimen moest leggen tegen een Fransman. Een 2e plaats als eindresultaat is zeker niet slecht. Als eerste Belg in zijn categorie mag Jean-Marie zich ook Belgisch Kampioen bij de Masters noemen. Na afloop was hij toch wat ontgoocheld, aangezien de eerste plaats haalbaar was.  

Ook onze Kruishoutemse Nederlander kwam de mat op. Rob Kroonen vocht bij de M4 (45 - 49 jaar) in de categorie tot 100kg voor wat hij waard was. Hij eindigde uiteindelijk op een 3e plaats. Een mooi resultaat, zeker als je weet dat hij daags voordien ook op de mat stond op een tornooi in Nederland.

Tot slot is ook nog Kristof Vanden Berge, uit Brakel, die bijna wekelijks komt trainen in onze club. Hij eindigde ex aequo op een 2e plaats bij de M2 (35 - 39 jaar) in de categorie -100kg.

 

Proficiat aan al deze judoka's. En zo zie je maar dat judo een sport is voor zowel jong als iets ouder.

 

Open Groen-Blauw Oost-Vlaanderen te Wachtebeke op zaterdag 27 april 2013

Lies Desmet (U15) en Hanne Vermeiren (U18) namen afgelopen zaterdag deel aan het Open Groen-Blauw te Wachtebeke.

Lies zette de trend van de laatste tornooien verder en kampte zich een weg naar de 1e plaats in de categorie tot36 kg. Onze andere jongedame, Hanne, verging het echter iets minder. In haar eerste kamp kwam ze nogal onzacht in aanraking met de mat en moest dan ook geblesseerd opgeven. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het nog mee te vallen, wel zal ze de komende weken niet op de mat te bespeuren vallen. We wensen haar dan ook een spoedig herstel en hopen haar snel terug te zien (of horen tongue ) op de mat.

 

U15 te Eernegem op zondag 21 april 2013

Enkel Lies Desmet had zich voor deze wedstrijd ingeschreven. Het feit dat ze als enigevan onze club de mat op kwam liet ze zeker niet aan haar hart komen, want net zoals in Evergem slaagde ze er in om opnieuw het hoogste schavot van het podium in te nemen.

Lies behaalde een schitterende 1e plaats in de categorie tot 36 kg.

Proficiat

 

Internationaal ploegentornooi "21ème Tournoi Christophe Maquet" te Sainghain en Mélantois (FRA) op zaterdag 13 april 2013

Zoals elk jaar nemen we met onze club deel aan het gemengd ploegentornooi te Sainghain en Mélantois in de buurt van Rijsel (FRA). Twee dames en vijf heren kampen telkens tegen een andere club in volgende gewichtscategoriën: Dames: -57kg en +57kg, Heren: -66kg, -73kg, -81kg, -90kg en +90kg.

Aangezien we de voorbije 2 jaar 3e geëindigd zijn, waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. Maar wegens enkele afzeggingen van judoka's was Jean-Marie genoodzaakt om op het laatste moment nog op zoek te gaan naar vervanging om de ploeg compleet te maken. En met succes, want op zaterdag stond er een volledige ploeg paraat op dit tornooi. 

In de voorrondes konden we het redelijk vlot halen. We werden 2e in onze poule, en plaatsten ons zo rechtstreeks voor de hoofdtabel. Dat het nadien niet eenvoudig ging worden wisten we op voorhand. We kwamen namelijk uit tegen de thuisploeg en tevens finalist van vorig jaar. Iedereen deed zijn uiterste best en vele wedstrijden konden beide kanten op, maar telkens kwamen we een beetje te kort waardoor we uiteindelijk verloren. Jammer! Geen medaille dit jaar, maar wel een leuke judonamiddag met veel mooi judo. Volgend jaar zijn we terug van de partij om hopelijk beter te doen.

2013 Sainghain

 

U11 en U13 ontmoeting Beker Wilfried Van De Walle te Evergem op zondag 7 april 2013

Twee weken na onze U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem stond de volgende ontmoeting reeds op de agenda. Vijf judoka's van onze club schreven zich hiervoor in. En dit met wisselend succes, maar allen deden hun uiterste best en vochten voor wat ze waard waren.

Onderstaade judoka's namen deel:

U11

 

Carmillian Struyf

Milan Vanderscheuren

U13

 

 

Jarno Weytens

Allin Vanderscheuren

Desmet Fien

 

Tornooi Freddy Van Durme voor U15 - U18 - U21/+21 te Evergem op zaterdag 6 april 2013

Lies Desmet en Hanne Vermeiren maakten de verplaatsing naar Evergem om er deel te nemen aan het 28e tornooi Freddy Van Durme. En met succes, Beide dames slaagdn r in om een podiumplaats te bemachtigen.

Lies Desmet (U15) behaalde in  de categorie tot 36kg een 1e plaats. Trainen en doorzetten leidt vroeg of laat dus tot schitterende resultaten. Hanne Vermeiren (U18) kon dan natuurlijk niet onderdoen. Op haar 2e tornooi sinds haar blessure behaalde ze een mooie 2e plaats en toont zo aan dat ze stilaan terug in vorm is.

Proficiat aan beide dames.

Laatst aangepast op woensdag 01 mei 2013 09:27
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 17