Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen
Uitslagen
uitslagen oktober PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 10 oktober 2012 09:22

Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen te Kruishoutem op 6 oktober 2012

Op zaterdag 6 oktober namen 107 judoka's deel aan het Provinciaal Kampioenschap dat naar jaarlijkse gewoonte door onze club werd ingericht in de sporthal van Kruishoutem. Het was opnieuw een geslaagde editie met felicitaties van het provinciaal comité voor de goede organisatie.

PK 2012

Het aantal deelnemers voor onze club lag dit jaar door blessures en andere verplichtingen aan de lage kant.  Maar onze 4 deelnemers hebben de eer van onze club meer dan hoog gehouden. Allen slaagden ze er namelijk in om een podiumplaats te behalen en zo door te stoten naar het Regionaal Kampioenschap te Herentals op zaterdag 20 oktober.

Jellien Leyman

Lisa Leyman

Rob Kroonen

Hans De Vos

-48kg

-52kg

-100kg

+100kg

2e plaats

1e plaats

2e plaats

2e plaats

 

Laatst aangepast op woensdag 10 oktober 2012 14:51
 
uitslagen september PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 05 oktober 2012 08:21

U11 en U13 ontmoeting te Waarschoot op 30 september

Net zoals vorige week hebbben onze jongste judoka's terug hun best gedaan. Met een heleboel gewonnen kampen als gevolg. Zo zie je maar dat door goed je best te doen op training het ook beter en beter gaat tijdens wedstrijden.Voor Robin was het zijn eerste tornooi en heeft zijn best gedaan. Als hij zo verder doet zullen de resultaten niet uitblijven.

Volgende judoka's namen deel voor Kruishoutem:

U11

 

 U13

 

Kobi Debruyne

Wout Debruyne

Fien Desmet

Robin Wittouck

 

 

Gemengd ploegentornooi te Hooglede op 29 september

Op het gemengd ploegentornooi te Hooglede is de ploeg van Kruishoutem er in geslaagd om de tweede plaats te veroveren. De ploeg bestond hoofdzakelijk uit Kruishoutemse judoka's, aangevuld met enkele externen.

Proficiat aan de deelnemende judoka's. Dit resultaat doet ons dan ook al positief vooruitblikken op de komende interclub.

1e plaats

2e plaats

3e plaats

Berlare

Kruishoutem

Hooglede

 


U11 en U13 ontmoeting te Dendermonde op 23 september

Voor de eerste U11 en U13 ontmoeting van het nieuwe seizoen hadden zich 3 judoka's ingeschreven.Allen deden hun best en hebben mooi judo laten zien. Hopelijk zijn we de volgende keer iets talrijker, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd of judoplezier in dit geval

Volgende judoka's namen deel voor Kruishoutem:

U11

 

U 13

Wout Debruyne

Kobi Debruyne

Fien Desmet

 

 

Pot van Olen op 16 en 23 september

Verschillende judoka's van onze club namen gespreid over de twee wedstrijddagen deel aan dit tornooi voor U15, U17 en +/-20. Bij de jeugd vielen de prestaties jammer genoeg een beetje tegen. Niemand slaagde er in om een medaille in de wacht te slepen. Nochtans had Hans De Vos (+20) het eerste weekend het goede voorbeeld gegeven.

Resultaten Pot van Olen:

De Vos Hans 1e plaats +100 kg

 

Laatst aangepast op woensdag 10 oktober 2012 14:50
 
uitslagen september PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 11 september 2012 14:14

Tornooi van Middenkust Bredene

+20/-20 : -57 kg :1ste plaats Leyman Lisa

               -100/+100 : 1ste plaats : Devos Hans

 

Proficiat aan beide judoka's

Laatst aangepast op woensdag 26 september 2012 15:25
 
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 11:14

Shodan Shiken 1e DAN 20 mei 2012


Op zondag 20 mei vond in Zele een examen plaats voor zwarte gordel 1e DAN. Thomas De Clercq nam deel aan dit examen en behaalde er de graad van 1e DAN. Na Hans De Vos vorige maand is onze club sinds afgelopen weekend dus weer een zwarte gordel rijker.

1e DAN

Via deze weg willen we Thomas proficiat wensen met het behalen van zijn zwarte gordel. De lange voorbereiding en het vele oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen.

De voorbereiding verliep voor Thomas zeker niet vlekkeloos. Na het gekwetst uitvallen van Jellien Leyman, zijn partner voor dit examen, was hij immers genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe partner en opnieuw te beginnen. Sebastien Hove werd bereid gevonden om deze rol op zich te nemen en deed dit gisteren op het examen meer dan behoorlijk. Alhoewel deze naar verluid wat last had van de zenuwen, mag ook hij trots zijn op het behaalde resultaat. Niet alleen tori, maar ook uke heeft namelijk een belangrijke rol op dergelijk examen. De rol van uke was voor Sebastien een goede voorbereiding, want ook hij wil binnenkort zijn kans wagen voor het behalen van een zwarte geordel.

Nogmaals proficiat voor Thomas! En nu op naar de 2e DAN???

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:25
 
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 10:56

Antwerp Ippon Trophy te Herentals op 19 en 20 mei 2012

Afgelopen weekend vond in Herentals terug de Antwerp Ippon Trophy plaats. Twee Kruishoutemse judoka's waren geselecteerd door het Provinciaal comite Oost-Vlaanderen en kunnen tevreden terugblikken op hun wedstrijden  

Dino Coppens (U15) zat in de voorrondes van de categorie -38kg in een poule van vijf. Hij slaagde er in om twee van de vier wedstrijden te winnen. Dit volstand echter niet om door te stoten naar de hoofdtabel. Enkel de eerste twee van elke poule mochten door.

Lies Desmet (U15) schopte het in de categorie -32kg tot in de finales. In deze finale kwam ze op voorsprong maar even later moest ze geblesseerd aan de linker elleboog opgeven. Een mooi 2e plaats dus voor Lies. We wensen haar een spoedig herstel en hopen haar snel terug op mat te zien.

 

17e internationaal Houvasttornooi te Mierlo (Ned) op 13 mei 2012

Op het internationaal Houvasttornooi in het Nederlandse Mierlo Is Hans De Vos er in geslaagd een 2e plaats te behalen in de categorie +90kg. Slechts één tegenstander bleek te sterk voor Hans (of was het te zwaar?).

Proficiat Hans met uw zilveren medaille.

 

European Cup U20 te Lyon (Fra) op 12 en 13 mei 2012

Lisa Leyman die door de Vlaamse judofederatie geselecteerd was om deel te nemen aan de European Cup U20 te Lyon vocht voor wat ze waard was.

In haar wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Het was pas in de golden score dat Lisa het onderspit moest delven voor haar tegenstander. Out in de eerste ronde en jammer genoeg geen herkansing. Wel goed gevochten en hopelijk is het de volgende keer 'net wel' in plaats van 'net niet'.

Op de daaropvolgende stage met de selectie ging het ook al niet te best voor Lisa. Hierdoor is ze momenteel out wegens ziekte. We wensen haar dan ook een voorspoedig herstel en hopen haar binnenkort terug aan het werk te zien op de judomat.

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:30
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 9 van 12