Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen
Uitslagen
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 11:14

Shodan Shiken 1e DAN 20 mei 2012


Op zondag 20 mei vond in Zele een examen plaats voor zwarte gordel 1e DAN. Thomas De Clercq nam deel aan dit examen en behaalde er de graad van 1e DAN. Na Hans De Vos vorige maand is onze club sinds afgelopen weekend dus weer een zwarte gordel rijker.

1e DAN

Via deze weg willen we Thomas proficiat wensen met het behalen van zijn zwarte gordel. De lange voorbereiding en het vele oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen.

De voorbereiding verliep voor Thomas zeker niet vlekkeloos. Na het gekwetst uitvallen van Jellien Leyman, zijn partner voor dit examen, was hij immers genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe partner en opnieuw te beginnen. Sebastien Hove werd bereid gevonden om deze rol op zich te nemen en deed dit gisteren op het examen meer dan behoorlijk. Alhoewel deze naar verluid wat last had van de zenuwen, mag ook hij trots zijn op het behaalde resultaat. Niet alleen tori, maar ook uke heeft namelijk een belangrijke rol op dergelijk examen. De rol van uke was voor Sebastien een goede voorbereiding, want ook hij wil binnenkort zijn kans wagen voor het behalen van een zwarte geordel.

Nogmaals proficiat voor Thomas! En nu op naar de 2e DAN???

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:25
 
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 10:56

Antwerp Ippon Trophy te Herentals op 19 en 20 mei 2012

Afgelopen weekend vond in Herentals terug de Antwerp Ippon Trophy plaats. Twee Kruishoutemse judoka's waren geselecteerd door het Provinciaal comite Oost-Vlaanderen en kunnen tevreden terugblikken op hun wedstrijden  

Dino Coppens (U15) zat in de voorrondes van de categorie -38kg in een poule van vijf. Hij slaagde er in om twee van de vier wedstrijden te winnen. Dit volstand echter niet om door te stoten naar de hoofdtabel. Enkel de eerste twee van elke poule mochten door.

Lies Desmet (U15) schopte het in de categorie -32kg tot in de finales. In deze finale kwam ze op voorsprong maar even later moest ze geblesseerd aan de linker elleboog opgeven. Een mooi 2e plaats dus voor Lies. We wensen haar een spoedig herstel en hopen haar snel terug op mat te zien.

 

17e internationaal Houvasttornooi te Mierlo (Ned) op 13 mei 2012

Op het internationaal Houvasttornooi in het Nederlandse Mierlo Is Hans De Vos er in geslaagd een 2e plaats te behalen in de categorie +90kg. Slechts één tegenstander bleek te sterk voor Hans (of was het te zwaar?).

Proficiat Hans met uw zilveren medaille.

 

European Cup U20 te Lyon (Fra) op 12 en 13 mei 2012

Lisa Leyman die door de Vlaamse judofederatie geselecteerd was om deel te nemen aan de European Cup U20 te Lyon vocht voor wat ze waard was.

In haar wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Het was pas in de golden score dat Lisa het onderspit moest delven voor haar tegenstander. Out in de eerste ronde en jammer genoeg geen herkansing. Wel goed gevochten en hopelijk is het de volgende keer 'net wel' in plaats van 'net niet'.

Op de daaropvolgende stage met de selectie ging het ook al niet te best voor Lisa. Hierdoor is ze momenteel out wegens ziekte. We wensen haar dan ook een voorspoedig herstel en hopen haar binnenkort terug aan het werk te zien op de judomat.

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:30
 
uitslagen april PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 02 mei 2012 12:24

U11 en U13 ontmoeting te Wetteren op 5 mei 2012

Ook deze week was het door annuleringen van een aantal judoka's terug enkel Fien Desmet (U13) die de eer van Kruishoutem hoog moest houden. Fien heeft haar uiterste best gedaan. Proficiat, zeker omdat je opnieuw de enige was.

Doe zo verder.


U11 en U13 ontmoeting te Buggenhout op 28 april 2012

Door enkele annuleringen op het laatste moment waren we deze keer met slechts één judoka vertegenwoordigd. Fien Desmet (U13) vocht voor wat ze waard was, maar hield er naast een medaille ook een lichte blessure aan over.

Volgende keer meer succes.

 

Groen-Blauw te Wachtebeke op 28 april 2012

Een niet al te hoog deelnemersaantal op dit tornooi. Misschien dat het verlengde weekend hier voor iets tussen zit. Voor onze club kwamen vier judoka's in actie. Allen slaagden ze er in om een medaille in de wacht te slepen.

Proficiat en doe zo verder!

U15

Lies Desmet
Hanne Vermeeren
Dino Coppens

-32kg
-48kg
-38kg

1e plaats
2e plaats
2e plaats

U17

Fabian Nelis -60 kg 3e plaats

 

 

European Cup U20 te Tarvisio (Ita) van 28 april tot 2 mei 2012

Op de European Cup te Tarvisio (Ita) is Lisa Leyman, die door de VJF geselecteerd was voor dit tornooi niet verder geraakt dan de eerste ronde. In haar kamp tegen een grote Duitse, en dit mag je letterlijk nemen, nam Lisa ,  koos Lisa van bij de start voor de aanval. En deze aanpak loonde. Ze nam duidelijk de bovenhand op haar tegenstander. Maar door het verschil in grootte , slaagde Lisa er niet in om te scoren. Uiteindelijk belandde Lisa in een houdgreep waar ze niet meer uit geraakte. Ippon voor de Duitse. Lisa had geen herkansing.

Jammer , maar toch sterk gevochten door Lisa. Wie weet vallen er binnenkort nog selecties uit de bus.

 

Tournoi International de Judo Christophe Maquet in Sainghain-en-Mélantois (FRA) op 21 april 2012

Naar jaarlijkse gewoonte was onze club terug vertegenwoordigd op het internationaal gemengd ploegentornooi te Sanghain-en-Mélantois (FRA). Daar waar we vorig jaar voor het tweede jaar op rij een derde plaats in de wacht konden slepen zijn we er dit jaar niet in geslaagd deze prestatie te herhalen.

ploeg Sainghain-en-Mélantois

Na sterk gevochten te hebben in de poules, mochten we na lang wachten door naar de hoofdtabel. Daar draaide onze eerste wedstrijd meteen in ons nadeel uit en moesten we huiswaarts keren. Toch nog redelijk goed gevochten en niet meteen roemloos onderuit. Zeker als je rekening houdt met het feit dat onze ploeg niet echt volledig was, aangezien we niet over een volwaardige -90kg konden beschikken. Al bij al mogen we niet echt klagen over het behaalde resultaat. Volgend jaar harder trainen en er opnieuw volledig voor gaan is de boodschap.

Volgende judoka's maakten deel uit van de ploeg:

Dames:

Lisa Leyman
Evelien Timbermont

 

 

-57 kg
+57 kg (JS Geraardsbergen)

  

 

Heren:

Roy De Caster
Jens Degroote
Bert Taelman
Jordy Celis
Sebastien Hove
Michiel Bossier
Hans De Vos

 

 

-66 kg
-73 kg (JC Samoerai Ronse)
-73 kg
-81 kg
-81 kg
-81 kg
+90 kg

 

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 09 mei 2012 17:03
 
uitslagen april PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 09 april 2012 19:13

Bekers van Deinze op 7 april 2012

U15

Lies Desmet
Hanne Vermeiren

-32kg
-48kg

2e plaats
2e plaats

U17

Thomas DeClercq
Fabian Nelis

-60kg
-60kg
3e plaats
5e plaats

+/-20

Sebastien Hove
Hans De Vos
-81kg
-100kg

5e plaats
1e plaats

 

 

Soeverein Judo-Cup te Lommel op 8 april 2012

+/-20

Lisa Leyman      -57kg 2e plaats

In de finale stond Lisa tegenover niemand minder dan Ilse Heylen. In een spannende strijd moest Lisa na 4 minuten toch haar meerdere erkennen. Ze verloor met een waza-ari en yuko.

Toch sterk gevochten en proficiat met deze medaille.
Dit tornooi telde tevens als selectietornooi, deze sterke prestatie brengt Lisa weeral een stap dichter bij een selectie.

Laatst aangepast op dinsdag 10 april 2012 08:52
 
uitslagen maart PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 02 april 2012 16:37

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op 31 maart 2012

Naar jaarlijkse gewoonte vond afgelopen weekend onze U11 en  U13 ontmoeting plaats. Met 133 deelnemers in de leeftijdscategorie U11 (103 jongens en 30 meisjes) en 153 deelnemers bij de U13 (106 jongens en 47 meisjes) mogen we terugblikken op een geslaagde editie.

Hieronder vind je de resultaten van de punten beker terug en de deelnemers voor Kruishoutem.

Resultaten punten beker:

1e plaats: Kemzeke

2e plaats: Waarschoot

3e plaats: Gent-Drongen

Proficiat aan deze clubs en hopelijk tot volgend jaar!


Deelnemers voor Kruishoutem:

U11

Stan Durnez - Gertjan Vermaercke - Jarno Weytens- Davy Ameye - Carmillian Struyf - Wout De Bruyne

U13

Yentl Van Lancker -Toby Luys - Ferre Willems - Lenno Durnez - Fien Desmet - Roxanne Baeten


Allen deden hun best en zetten een goede prestatie neer, proficiat en werk zo verder.

Naast de deelnemers willen we via deze weg ook alle medewerkers bedanken die mee instonden voor de organisatie en zo zorgden voor alweer een geslaagde editite van onze U11 en U13 ontmoeting. Bedankt!

Laatst aangepast op maandag 16 april 2012 21:14
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 9