Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen
Uitslagen
uitslagen februari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 09 maart 2014 11:19

 

Int. tornooi te Izegem op zondag 23 februari 2014

Op het tornooi te Izegem waar naar jaarlijkse gewoonte ook verschillende buitenlandse clubs vertegenwoordigd zijn, slaagde Ferre Willems (U15) er in om een mooie 3e plaats te behlen in de categorie tot 66kg.

Zo zie je maar dat hard werken op en naast de mat loont. Proficiat Ferre en doe zo verder.

 

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op zondag 23 februari 2014

Ook onze jongste competitie judoka's kwamen deze week nogmaals in actie. Dit op de U11 en U13 ontmoeting te Berlare. Volgende van onze judok's namen deel:

U11 U13

Ciel Willems
Arnoud Adam
Oscar Ringout

Kato Bulcaen
Helena Lamb

Lowie Ringoet
Milan Vanderschueren
Carmilian Struyf

Georgie Lamb
Kobi De Bruyne

 

Uitreiking sporttrofeeën gemeente Zulte op 21 februari  2014

sportbelofte 2013 Zulte

Vrijdagavond werden de Zultse kampioenen 2013, naar goeie traditie, in de bloemetjes gezet en de Sportlaureaten 2013 bekend gemaakt in Zulte. Dat is een jaarlijkse organisatie van de sportraad en de sportdienst Zulte.

 

De 15-jarige judoka Lies Desmet werd uitgeroepen tot Sportbelofte 2013 van Zulte. Zij is actief bij Asahi 90 Kruishoutem VZW

 

Belgisch Kampioenschap Jeugd te Brugge op 16 februari 2014

BK jeugd 2014

Via een eerste plaats op het RK vorige week, mocht Lies Desmet deelnemen aan het BK in de categorie tot 44 kg.

Na heel wat wedstrijdperikelen slaagde Lies er in om een 3e plaats te behalen. Eeen bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap is zeker geen slecht resultaat.

 

De volledige uitslag en foto's vind je hier terug.

 

Nogmaals proficiat voor dit mooie resultaat en doe zo verder.

Regionaal Kampioenschap Jeugd te Dendermonde op 8 februari 2014

Zoals u eerder reeds kon lezen wisten 3 van onze judoka's zich via een podiumplaats op het Oost-Vlaams Kampioenschap voor de jeugd te plaatsen voor het Regionale Kmpioenschap.

Allen deden hun best, maar slechts één van onze jeugdige wedstrijdjudoka's slaagde er in om een podiumplaats te bemachtigen en op die manier door te stoten naar het BK.

Lies Desmet (U18) won haar beide kampen overtuigend met Ippon en behaalde zo de eindoverwinning in de categorie tot 44kg. Dit beloofd voor het Belgisch Kampioenschap van volgende week te Brugge.

Proficiat en veel succes op het BK.

 

8e sportgala te Kruishoutem op 7 februari 2014

Afgelopen vrijdag vond in de Mastbloem te Kruishoutem het 8e sportgala plaats waar de verdienstleijke sporters uit onze gemeente in de bloemetjes werden gezet voor hun prestaties in 2013.

Naast enkele eervolle vermeldingen van onze judoka's werd onze damesploeg verkozen tot sportploeg van het jaar 2013. Niet op hun volledige sterkte omwille van blessures en andere omstandigheden slaagdden zij er in om zich van het behoud te verzekeren in de Nationale afdeling van de Interclub. Hopelijk kunnen ze in 2014 wel aantreden in volle sterkte.

Nogmaals proficiat aan onze dames en allen die hieraan hebben bijgedragen.

Tijdens dit sportgala vond als intermezzo ook een korte judodemonstratie plaats. Iets wat het aanwezige publiek zeker kon smaken. Dat viel toch op te maken uit de vele positieve reacties die we nadien te horen kregen. Nogmaals bedankt aan de judoka's (en ouders) die dit mee mogelijk maakten.

 

Uitreiking 'Blauwe Pluim' te Kruishoutem  op zondag 2 februari 2014

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Kruishoutemse Open VLD afdeling de 'Blauwe Pluim' aan een verdienstelijke Kruistemse inwoner op vereniging uit de gemeente. Dit jaar viel deze eer onze judoclub te beurt. Hieronder vind u de motivatie van hun keuze:

“Onze club werd in 1990 na een aantal initiatielessen in de sporthal van Kruishoutem opgericht en telt momenteel 140 leden. Diverse judoka’s behaalden de voorbije jaren titels en podiumplaatsen op provinciale en Vlaamse kampioenschappen. Bij de jeugd hadden we zelfs meerdere Belgisch kampioenen. Ook bij de interclub behaalde Asahi ’90 mooie resultaten met als hoogtepunt de nationale titel voor de damesploeg in 2012. De club heeft ondertussen zo’n 35 zwarte gordels. Hoofdtrainer van de club is dhr. Jean-Marie Vandepopuliere, 6e dan. Sinds 2013 kan de club voor haar trainingen terecht in een volledig nieuwe zaal in de sporthal van Kruishoutem en ook in de sporthal van Wortegem-Petegem kan men sinds kort judolessen volgen die worden ingericht door Asahi ’90. Daarnaast organiseert de club ook reeds jaren een succesvol tornooi voor de jeugd, het provinciaal kampioenschap voor de heren en één wedstrijddag van de interclub. Onlangs werd zelfs gestart met judo voor ouderen op vrijdagavond. Kortom judo voor iedereen, zowel op recreatief als competitief vlak.”

Laatst aangepast op zondag 23 maart 2014 17:03
 
uitslagen januari 2014 PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 26 januari 2014 16:35

 

Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter op zaterdag 25 januari 2014

Vandaag vonden te Aalter de Provinciale Jeugdkampioenschappen U15, U18 en U21 plaats. Verschillende van onze jonge judoka's waagden hun kans.

U15

Desmet Fien (- 44 kg) - 5de plaats
Van Lancker Yentl (- 46 kg) - uitgeschakeld
Willems Ferre (+ 66kg) - 3de plaats

U18

Desmet Lies (-40kg) - 1ste plaats
Vermeiren Hanne (-52 kg) - 1ste plaats
Coppens Dino (-46kg) - opgegave na armklem

U21

Nelis Fabian (-66kg) - 5de plaats

 

Daarnaast zijn er nog eervolle vermeldingen voor Siebe De Jaegher (-50kg - 2e plaats ) bij de U18 en Aino Gansemans (-52kg - 1e plaats). Deze judoka's respectievelijk van JC Braken en JC Deinze zijn regelmtig op onze tatami terug te vinden tijdens de wekelijkse trainingen.

De 1e, 2e en 3e plaatsen van het Provinciale Kmapioenschap gaan door naar het Vlaams Kampioenschap waar zij zullen strijden voor een plaatsje op het Belgisch Kampioenschap. Wij willen iedereen alvast proficiat wensen met de behaalde prestaties en wensen hen het beste toe op het Vlaams Kampioenschap.

 

U11 en U13 ontmoeting te Lendelede op zaterdag 18 januari 2014

Ook voor onze jongste judoka's is het nieuwe wedstrijdseizoen aangebroken. Traditiegetrouw schuiven velen door naar een hogere categorie, wat een hele aanpssing is. Ook dit jaar was dit het geval.

Voor velen van onze jonge judoka's was het de eerste keer dat ze in een hogere leeftijdscategorie kampten, voor sommigen was het zelfs de allereerste wedstrijd. Volgende jongeren kwamen vandaag op de mat:

U11                U13

Jarne Geysens

Merijn Librecht

Arnoud Adam

Ciel Willems

 

Lowie Ringoet

Carmilian Struyf

Kobi De Bruyne

Warre Lecluyse

Milan Vanderschueren

Allen deden hun uiterste best. Voor velen was het echter de eerste keer, waardoor ze misschien wel wat last hadden van zenuwen. Maar het is zeker en vast een ervaring waar ze veel uit kunnen leren. En volgende keer zal het dan nog zo vlot gaan.

SVS Scholenkampieonschap te Hasselt op woensdag 15 januari 2014

Halfweg januari is er het traditionele scholenkampioenschap te Hasselt. Enkel de zussen Desmet schreven zich via hun school in en maakten de verre verplaatsing naar Hasselt.

Voor Fien Desmet was het de eerste keer Bij de U15. Een hele aanpassing, wat ze dan ook aan de lijve mocht ondervinden. Ze verloor haar eerste kamp en kreeg jammer genoeg geen herkansing. Een minder resultaat, maar een ervaring rijker. Hopelijk heeft ze er iets van opgestoken en volgende keer beter.

Haar zus Lies, ondertussen al bij de U18, slaagde er wel in om het podium te bereiken. Zij behaalde uiteindelijk een 2e plaats in de categorie tot 40kg.

 

Bekers der Topjudoka's te Lokeren op zaterdag 11 januari 2014

Het eerste tornooi van het nieuwe jaar, de ideale moment om te kijken wie er al gerecupereerd is van de feestdagen en wie er eventueel nog wat feestkilo's moet aftrainen.

Vandaag met een jonge delegatie afgezakt naar Lokeren voor deze wedstrijd. Voor sommigen was het ook de eerste keer dat ze in een nieuwe leeftijdscategorie deelnamen. En grote test dus voor de komende provinciale kampioenschappen binnenkort.

Ook al was het voor de meesten in een nieuwe categorie, dit lieten ze z

eker niet aan hun hart komen. En de resultaten zijn dan ook niet mis.

http://users.telenet.be/jclokeren/graphics/beker/affiche_groot.jpg

U15

- Ferre Willems (+66kg) - 1e plaats

- Robin Wittouck (+66kg) - 2e plaats

U18

- Julie Wittouck (-70kg) - 3e plaats

- Lies Desmet (-40kg) - 1e plaats

- Hanne Vermeiren (-52kg) - opgave

 

Een mooi resultaat. hopeleijk kunnen ze dit binnen  dagen bevestigen op de Provinciale Jeugdkampioenschappen te Aalter.

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:57
 
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:31
 
uitslagen december 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 21 januari 2014 22:28

U11 en U13 ontmoeting te Lichtervelde op 1 december 2013

Sinterklaasontmoeting voor de U11 en U13. Onze jongste judoka's kwamen vandaag in actie, en zoals de naam het laat verstaan kwam ook De Sint even kijken hoe ze het er vanaf brachten.

Allen deden hun uiterste best en slaagden er in minsten één kamp te winnen, sommigen zelfs al hun kampen. Een mooi resultaat dus. Hopelijk kunnen ze dit in 2014 verder zetten wanneer ze in een hoger leeftijdscategorie moeten kampen.

Volgende judoka's kwamen vandaag in actie:

U11

U13

Lowie Ringoet

Kobi Debruyne

Carmillian Struyf

Milan Vanderschueren

 

Warre Lecluyse

Georgina Lamb

Van Lancker Yentl

Allin Vanderschueren

Laatst aangepast op zondag 26 januari 2014 17:04
 
uitslagen november 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 09 november 2013 14:42

 

Interclub 2013 op 16-17 en 23-24 november 2013

Naar jaarlijkse gewoonte vind in de maand november de het Interclubkampioenschap plaats. En even traditiegetrouw treden we ook dit jaar daarin aan met zowel een dames- als een herenploeg.

Foto
Na de herschikking van de verschillende reeksen en het creëeren van een Nationale Interclub afdeling treden onze dames ook dit jaar aan in de hoogste afdeling, zijnde de 'Nationle afdeling'.

Onze herenploeg komt dan weer uit in de Vlaamse Interclub afdeling 2b.

Ook nieuw dit jaar was de finaledag in de Topsporthal Vlaanderen, waarbij alle afdeling op 1 locatie kampten. Met 8 matten op een prachtige locatie kon het niet anders dan een mooi judofeest worden.

 

Onze ploegen deden het niet onaardig. Door blessures en andere omstandigheden waren beide ploegen zeker niet op hun sterkst en wisten we dat het niet eenvoudig zou worden. Zowel de dames als de heren vochten voor wat ze waard waren en konden zich na de finaledag verzekeren van het behoud in hun respectievelijke afdeling. Gezien de omstandigheden een mooi resultaat waar we zeker tevreden mee mogen zijn.

 

De volledig uitslag en foto's van de interclub 2013 vind u hier terug.

 

 

Belgish Kampioenschap +21 op zaterdag 2 november 2013 te Herstal

BK judo-logo

Via het Procinciaal en het Vlaams Kmpioenschap was Enkel Liga Tera er in geslaagd om zich te plaatsen voor het Belgisch Kampioenschap dat doorging te Herstal. Liga kampte in de categorie tot 70kg, waar ze mooi judo liet zien en vocht voor wat ze waard was. 

Jammer genoeg mocht het niet zijn, Liga verloor uiteindelijk haar kamp voor de 3e plaats. Ook al is ze er niet echt mee tevreden (een echte winnaar wil immers altijd meer en beter), een 5e plaats op het Belgisch Kampioenschap is niet mis. Zeker als je weet dat Liga in februari jl. de trotse mama is geworden van Rassel, waardoor ze een hele poos niet op de mat terug te vinden was.

Toch proficiat met dit resultaat, en wie weet volgend jaar misschien een podiumplaats.

 

De volledige uitslagen en videobeelden van de finales van het BK 2013 kan je hier terug vinden.

Laatst aangepast op dinsdag 21 januari 2014 22:03
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 6 van 12