Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom Uitslagen
Uitslagen
uitslagen maart 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 12 maart 2013 12:22

Bekers van Deinze op zaterdag 30 maart 2013

Tijdens het paasweekend zijn er niet alleen de Gulden Eifeesten in Kruishoutem, maar traditiegetrouw ook de Bekers van Deinze in het judo voor de leeftijdscategoriën U15, U18 en U21/+21. In elke leeftijdscategorie waren we vertegenwoordigd.

Lies Desmet startte in de ochtend en zette meteen de maatstaf door een 1e plaats te behalen.

Nadien was het de beurt aan Hanne Vermeiren, die na een periode out door blessure voor het eerst sinds lang terug op de wedstrijdmat stond. En Hanne deed het zeker niet slecht, ze verloor uiteindelijk de kamp voor de derde plaats. Een 5e plaats is zeker niet mis voor een wederoptreden.

Ook Hans De Vos was van de partij en te Deinze en de tegenstand zal het weer geweten hebben. Hans werd opnieuw eerste in zijn categorie. Nadien was hij echter wel wat ontgoocheld over het feit dat hij maar een medaille kreeg op de BEKERS van Deinze.

Proficiat aan de judoka's

 

U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem op zondag 24 maart 2013

Afgelopen zondag was er terug onze jaarlijkse U11 en U13 ontmoeting te Kruishoutem. Als organiserende club kunnen opnieuw terugkijken op een geslaagde editite met een kleine 300 deelnemers over beide leeftijdscategorieën. Ook onze eigen jongeren namen talrijk deel, er waren maar liefst 14 judoka's vn onze club die hun kans waagden en zich wilden meten met de opgedaagde tegenstand.

De één had natuurlijk al wat meer ervaring dan de andere, voor anderen was het dan de eerste keer of wilden na een tijdje nog eens meedoen en hun kans wagen. Dit dan ook met wisselend succes, maar allen deden hun uiterste best en vochten voor wat ze waard waren. Volgende judoka's namen deel aan onze U11 en U13 ontmoeting:

U11


Faye Devriese

Kobi Debruyne

Milan Vanderschueren

Carmillian StruyfU13


Fien Desmet

Roxanne Baeten

Stan Durnez

Weytens Jarno

Wout De Bruyne

Toby Luys

Warre Lecluyse

Yentl Van Lancker

Lenno Durnez

Allin Vanderscheuren

Proficiat aan deze jonge deelnemers en hopelijk smaatkte dit naar meer en zien we ze binnekort nog terug op de wedstrijdmat van één van de komende U11 en U13 ontmoetingen.

 

Golden Judocup U21/+21 te Zelzate op zondag 17 maart 2013

Twee deelnemers en twee medailles vandaag op de Golden Judocup te Zelzate. Zeker geen slecht resultaat dus. Merel Carrijn behaalde een 3e plaats in de categorie tot 70kg. Hans De Vos deed het zelf nog beter en werd 1e in zijn gewichtscategorie (+100kg).

Proficiat aan beide judoka's

 

Golden Judocup U11 en U13 te Zelzate op zaterdag 16 maart 2013

Vandaag hadden vier jonge judoka's zich ingeschreven voor de U11 en U13 ontmoeting. Voor twee van hen was het zelfs de allereerste competitie in hun judocarriere. 's Ochtends kwamen bij de U11 Milan Vanderscheuren en Kobi Debruyne de mat op. In de namiddag was het dan de beurt aan Allin Vanderscheuren en Yentl Vanlancker bij de U13

Allen deden ze hun uiterste best en de resultaten waren er dan ook naar. Dit beloofd voor volgende week in Kruishoutem.

 

Internationaal tornooi te Ingelmunster op zaterdag 9 maart 2013

Afgelopen weekend waagden verschillende van onze judoka's hun kans op het internationaal tornooi van Ingelmunster. En met succes, alle deelnemers van onze club konden immers een medaille in de wacht slepen.

Lies Desmet (U15) vocht voor wat ze waard was in de categorie tot 36kg. En dat het spannend was, is ook te merken aan de resultaten. Na alle wedstrijden stonden er drie meisjes ex aequo voor de eerste plaats. Maar door het onderlinge gewichtsverschil werd Lies uiteindelijk al 3e gerangschikt. Een bronzen medaille als eindresultaat is zeker niet slecht.

In de leeftijdscategorie U21/+21 kwamen 2 van onze judoka's de mat op. Lise De Weirdt behaalde een mooie 2e plaats in de categorie tot 63kg. Na een bronzen medaille voor Lies en een Zilveren voor Lize ontbrak ons enkel nog het goud, en daar zorgde Hans De Vos dan weer voor. In de categorie +100kg behaalde Hans de 1e plaats.

Brons, Zilver en Goud met slechts 3 judoka's. Ik denk dat we zeker niet mogen klagen over deze prestaties. Proficiat aan de judoka's en doe zo verder.

Laatst aangepast op donderdag 04 april 2013 11:14
 
uitslagen februari 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 11 februari 2013 17:00

U11 en U13 ontmoeting te Berlare op zondag 17 februari 2013

4 van onze jonge judoka's zakten af naar Berlare. Carmilian Struyf was de enige deelnemer van onze club bij de U11. In de U13 waren we vertegenwoordigd door 3 judoka's, Stan Durnez, Yentl Van Lancker en Fien Desmet.

 

U15 te Izegem op zaterdag 16 februari

Enkel Lies Desmet maakte de verplaatsing naar Izegem, en met succes. Lies behaalde een 3e plaats in haar categorie.

Proficiat

 

Sportgala 2012 op vrijdag 8 februari 2013

Naar jaarlijkse gewoonte waren weer verschillende judoka's van onze club genomineerd voor het Sportgala waar de Kruishoutemse sporters of sporters lid van een Kruishoutemse sportclub gelauwerd werden voor hun prestaties van 2012. Uit alle nominaties werden per categorie drie supernominaties geselecteerd, waaruit dan de uiteindelijke laureaat verkozen werd.

Supernomninaties waren er voor Lies Desmet (Sportjongere), Lisa Leyman (Sportvrouw), Hans De Vos (Sportman) en zowel onze dames- als herenploeg (Sportploeg). Verschillende van deze genomineerden werden ook uiteindelijk gelauwerd in hun categorie:

Lisa Leyman

HansDe Vos

Damesploeg Asahi '90

Sportvrouw 2012

Sportman 2012

Sporploeg 2012

 

Proficiat aan deze sporters, hopelijk kunnen zij dit jaar hun prestaties van 2012 bevestigen.

 

Het bestuur en de trainers

 

Ladies Open Arlon op zaterdag 2 februari

Op dit Internationaal tornooi is Lisa Leyman er wegens blessure niet in geslaagd om vanuit haar poule door te stoten naar de hoofdtabel. In haar derde en beslissende kamp kwetste Lisa zich aan de enkel waardoor ze genoodzaakt was om op te geven.

Hopelijk gaat de revalidatie vlot en zien we haar binnekort terug op de tatami

 

Bekers der topjudoka's op zaterdag 2 februari te Lokeren

Twee dames maakten de verplaatsing naar dit tornooi in Lokeren. En met succes. Hanne Vermeiren (U17) behaalde een 2e plaats in de categorie -48kg. Lies Desmet (U15) slaagde er zelfs in om al haar kampen te winnen en zo een 1e plaats in de wacht te slepen in de categorie -36kg.

Proficiat aan deze judoka's

Laatst aangepast op maandag 04 maart 2013 16:26
 
uitslagen januari 2013 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 januari 2013 17:13

Vlaams Kampioenschap voor de jeugd op zondag 27 januari 2013 te Herentals

Door hun podiumplaats op het Provinciaal Kampioenschap mochten Lies Desmet (U15), Hanne Vermeiren (U18) en Lisa Leyman (U21) deelnemen aan het Regionaal (Vlaams) Kampioenschap te Herentals.

Jammer genoeg is geen van onze dames er in geslaagd om in Herentals een podiumplaats te behalen en zo door te stoten naar het Belgische Kampioenschap. Het is een dag geworden van net niet. Alle drie verloren ze  hun kamp voor het brons en belanden zo net naast het podium op een vijfde plaats

 

Provinciaal Kampioenschap voor de jeugd op zaterdag 19 januari te Aalter

Wegens ziekte en blessureleed stonden er slecht 4 van de 9 ingeschreven Kruishoutemse judoka's op de mat tijdens het provinciale Kmapioenschap. Nele Van Parijs, Thomas De Clercq, Jellien Leyman, Fabian Nelis en Dino Coppens waren genoodzaakt om forfait te geven. Hopelijk doen ze volgende keer wel terug mee!

Diengene die wel aanwezig waren slaagden er in de om de eer van onze club hoog te houden. Van de 4 deelnemers stonden er maar liefst 3 op het podium en konden zich op die manier plaatsen voor het Vlaams Kampioenshap komend weekend.

Hieronder vind u de resultaten:

U15

U18

U21

U21

Lies Desmet

Vermeiren Hanne

Lisa Leyman

Sebastien Hove

-36kg

 

-52kg

-81kg

1e plaats

3e plaats

3e plaats

5e plaats

Proficiat aan deze judoka's  en we wensen hen dan ook veel succes komend weekend op de Vlaamse Kampioenschappen.

 

SVS Sholenkampioenschap op woensdag 16 januari te Hasselt

Slechts 2 judoka's zakten op woensdag af naar Hasselt om er deel te nemen aan het SVS scholenkampioenschap judo. Lies Desmet (-36kg) slaagde er in om de 1e plaats in de wacht te slepen. Ook haar zus Fien Desmet kampte zich een weg naar de medailles. Zij behaalde een mooie 3e plaats.

 

29ème Tounoi international de Nivelles op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2013

Het nieuwe jaar was nog mar pas begonnen of de eerste competitie diende zich al weer aan. Tijdens het tweede weekend van januari stond het internationaal tornooi te Nijvel op de agenda. Verschillende Kruishoutemse judoka's waagden hun kans en met succes.

Zaterdag 12 januari:

U18 Hanne Vermeiren -48kg

1e plaats

Zondag 13 januari:

U13

U15

+21

+21

Fien Desmet

Lies Desmet

Hans De Vos

Hans De Vos

 

-36kg

+100kg

open cat.

3e plaats

3e plaats

1e plaats

2e plaats

Laatst aangepast op vrijdag 01 februari 2013 16:37
 
Nationale interclubfinale 2012 PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 01 december 2012 13:21

Nationale Interclubfinale 2012 op 1 december te Schaarbeek

Door hun vierde plaats in de 1e afdeling van de Vlaamse Interclub was onze damesploeg geplaatst voor de Nationale Interclubfinale, waarin de vier beste Vlaamse ploegen het opnemen tegen de vier beste damesploegen van Wallonië. En onze dames hebben het schitterend gedaan. Na enkele ongelooflijke wedstrijden is de damesploeg van Kruishoutem er in geslaagd de 1e plaats te behalen.

Damesploeg

JC Asahi'90 Kruishoutem

Belgisch Kampioen Interclub 2012

nationale inteclubfinale 2012 dames

Lisa Leyman, Merel Carrijn, Evelien Timbermont
Jean-Marie Vande Populiere, Aïno Gansemans, Jellien Leyman, Lise De Weirdt, Elke Callewaert

 In de eerste ronde konden onze Kruishoutemse dames vlot winnen van Doornik. Hierdoor kwamen ze in de halve finale uit tegen de kampioen van de Vlaamse interclub, nl. JC Koksijde. Na enkele spannende kampen slaagden ze er in om met 3-2 door te stoten naar de finale. In deze finale stonden ze tegenover de JC Crossing Schaarbeek. Het thuisvoordeel van de tegenstander heeft hen echter niet geholpen. Het waren onze meisjes die uiteindelijk aan het langste eind trokken en de Belgische titel mee naar huis mochten nemen.

Proficiat aan onze dames en allen die op de één of andere manier hun steentje hebben bijgedragen tot deze misschien wel onverwachte maar schitterende overwinning en Belgische titel.

 

Laatst aangepast op zondag 02 december 2012 17:10
 
Interclub 2012 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 26 november 2012 17:50

Interclub Dames 1e afdeling op zondag 18 november en zaterdag 24 november

Reeds verschillende jaren is onze club vertegenwoordigd met een damesploeg in de hoogste afdeling. De voorbije twee weken was het weer zover en stond de Interclub 2012 op het programma. De dames van Kruishoutem deden het zeker niet onaardig en vochten voor wat ze waard waren. Met een 4e plaats in de eindstand tot gevolg. Door deze prestatie zijn zij ook geplaatst voor de nationale interclubfinale komend weekend te Schaarbeek, waar de beste damesploegen uit Vlaanderen het zullen opnemen tegen de beste ploegen uit Wallonië. Hopelijk kunnen onze dames daar ook meer dan hun mannetje staan en schitterend judo laten zien.

 

 interclub 2012 dames
Boven: Elke Callewaert, Lise De Weirdt, Lisa Leyman, Jellien Leyman, Evelien Timbermont en Aino Gansemans
Onder: Merel Carrijn en Aline Nolf

Hieronder vindt u de resultaten van onze damesploeg in de Interclub 2012:

Dag 1 te Ingelmunster:

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Sporting Neerpelt

JC Berlare - JC Asahi'90 Kruishoutem 

JC Jitsu Kwai Hamme - JC Asahi'90 Kruishoutem

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Jenos Kwai Hooglede

 

3-2

3-2

1-4

2-3

Dag 2 te Kruishoutem:

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Koksijde

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Geetbets

JC Asahi'90 Kruishoutem - JS Lummen

Judocentrum Leuven - JC Asahi'90 Kruishoutem

 

1-4

4-1

3-2

3-2

 

Interclub Heren 2e afdeling A op zondag 18 november en zondag 25 november

Ook onze heren kwamen in actie in de interclub. Na twee zware dagen zijn zij er in geslaagd om het behoud in 2e afdeling te verzekeren, met een mooie 6e plaats in hun reeks. Onze heren hebben het onderste uit de kan proberen te halen. Bijna alle wedstrijdenop werden gewonnen of verloren met 3-2 wat er telkens opnieuw voor zorgde dat het spannend was tot de laatste kamp van iedere wedstrijd.

 

interclub 2012 heren
Guillaume Stievenaert, Thomas De Clercq, Medi ???, Roy De Caster, Jordi Celis,
Hans De Vos, Bert Taelman en Sebastien Hove

Hieronder vindt u de resultaten van onze herenploeg in de Interclub 2012:

Dag 1 te Ingelmunster:

Ostend JC - JC Asahi'90 Kruishoutem

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Herzele

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Evergem

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Pierre San

 

2-3

2-3

2-3

4-1

Dag 2 te Brecht:

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Eernegem

JC Asahi'90 Kruishoutem - JS Kortrijk

JC Lichtervelde -  JC Asahi'90 Kruishoutem

JC Asahi'90 Kruishoutem - JC Koksijde

 

3-2

3-2

4-1

2-3

Laatst aangepast op dinsdag 27 november 2012 10:44
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 9