Welkom op de website van judoclub Asahi '90 Kruishoutem.

Het woord judo betekent 'zachte weg', waarbij het woordje do (weg) verwant is aan tao en naast de betekenis 'manier' ook de connotatie heeft van 'levenspad'.
Judo is dus een levenswijze.

Welkom
vakantie PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 24 juni 2012 11:02

Vakantie 2012

Op zaterdag 16 juni 2012 werd het judoseizoen afgesloten met een geslaagde judodemonstratie en huldiging van de verdienstelijke judoka's. Nadien kon nog worden nagepraat over het voorbije judoseizoen op een receptie.

De komende maanden zal het op judogebied iets kalmer zijn en laden we de batterijen terug op om er volgend seizoen minstens even hard tegenaan te gaan.

vakantie

We starten het nieuwe seizoen op maandag 3 september 2012 voor alle leeftijden en dit op dezelfde uren als het voorbije seizoen. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Traditiegetrouw hebben we van 27 tot 31 augustus onze jaarlijkse zomerstage voor de jeugd, waar naast judo ook een aantal andere sporten aan bod komen om de conditie terug volledig op peil te krijgen voor de start van het nieuwe judoseizoen. Indien u nog wenst deel te nemen aan deze judostage, neem contact op met het secretariaat.

Tot slot een deugddoende vakantie toegewenst en tot volgend judoeizoen.

 

De trainers en het bestuur van Asahi '90 Kruishoutem

 

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:31
 
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 11:14

Shodan Shiken 1e DAN 20 mei 2012


Op zondag 20 mei vond in Zele een examen plaats voor zwarte gordel 1e DAN. Thomas De Clercq nam deel aan dit examen en behaalde er de graad van 1e DAN. Na Hans De Vos vorige maand is onze club sinds afgelopen weekend dus weer een zwarte gordel rijker.

1e DAN

Via deze weg willen we Thomas proficiat wensen met het behalen van zijn zwarte gordel. De lange voorbereiding en het vele oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen.

De voorbereiding verliep voor Thomas zeker niet vlekkeloos. Na het gekwetst uitvallen van Jellien Leyman, zijn partner voor dit examen, was hij immers genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuwe partner en opnieuw te beginnen. Sebastien Hove werd bereid gevonden om deze rol op zich te nemen en deed dit gisteren op het examen meer dan behoorlijk. Alhoewel deze naar verluid wat last had van de zenuwen, mag ook hij trots zijn op het behaalde resultaat. Niet alleen tori, maar ook uke heeft namelijk een belangrijke rol op dergelijk examen. De rol van uke was voor Sebastien een goede voorbereiding, want ook hij wil binnenkort zijn kans wagen voor het behalen van een zwarte geordel.

Nogmaals proficiat voor Thomas! En nu op naar de 2e DAN???

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:25
 
uitslagen mei PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 21 mei 2012 10:56

Antwerp Ippon Trophy te Herentals op 19 en 20 mei 2012

Afgelopen weekend vond in Herentals terug de Antwerp Ippon Trophy plaats. Twee Kruishoutemse judoka's waren geselecteerd door het Provinciaal comite Oost-Vlaanderen en kunnen tevreden terugblikken op hun wedstrijden  

Dino Coppens (U15) zat in de voorrondes van de categorie -38kg in een poule van vijf. Hij slaagde er in om twee van de vier wedstrijden te winnen. Dit volstand echter niet om door te stoten naar de hoofdtabel. Enkel de eerste twee van elke poule mochten door.

Lies Desmet (U15) schopte het in de categorie -32kg tot in de finales. In deze finale kwam ze op voorsprong maar even later moest ze geblesseerd aan de linker elleboog opgeven. Een mooi 2e plaats dus voor Lies. We wensen haar een spoedig herstel en hopen haar snel terug op mat te zien.

 

17e internationaal Houvasttornooi te Mierlo (Ned) op 13 mei 2012

Op het internationaal Houvasttornooi in het Nederlandse Mierlo Is Hans De Vos er in geslaagd een 2e plaats te behalen in de categorie +90kg. Slechts één tegenstander bleek te sterk voor Hans (of was het te zwaar?).

Proficiat Hans met uw zilveren medaille.

 

European Cup U20 te Lyon (Fra) op 12 en 13 mei 2012

Lisa Leyman die door de Vlaamse judofederatie geselecteerd was om deel te nemen aan de European Cup U20 te Lyon vocht voor wat ze waard was.

In haar wedstrijd ging het lange tijd gelijk op. Het was pas in de golden score dat Lisa het onderspit moest delven voor haar tegenstander. Out in de eerste ronde en jammer genoeg geen herkansing. Wel goed gevochten en hopelijk is het de volgende keer 'net wel' in plaats van 'net niet'.

Op de daaropvolgende stage met de selectie ging het ook al niet te best voor Lisa. Hierdoor is ze momenteel out wegens ziekte. We wensen haar dan ook een voorspoedig herstel en hopen haar binnenkort terug aan het werk te zien op de judomat.

Laatst aangepast op dinsdag 26 juni 2012 08:30
 
selectie European Cup U20 te Lyon (Fra) voor Lisa Leyman PDF Afdrukken E-mailadres
zaterdag 05 mei 2012 13:41

Selectie European Cup U20 te Lyon (Fra) voor Lisa Leyman

Lisa Leyman

Na haar selectie voor de European Cup te Tarvisio (Ita) is Lisa Leyman nu ook door de federatie geselecteerd voor de European Cup Juniors te Lyon (Fra).

Dit Internationaal tornooi vindt plaats op 12 en 13 mei 2012. Lisa zal er voor de VJF uitkomen in de categorie -57 kg.

We wensen Lisa en de rest van de delegatie veel succes op dit tornooi.

 

 

Laatst aangepast op zondag 03 juni 2012 11:56
 
uitslagen april PDF Afdrukken E-mailadres
woensdag 02 mei 2012 12:24

U11 en U13 ontmoeting te Wetteren op 5 mei 2012

Ook deze week was het door annuleringen van een aantal judoka's terug enkel Fien Desmet (U13) die de eer van Kruishoutem hoog moest houden. Fien heeft haar uiterste best gedaan. Proficiat, zeker omdat je opnieuw de enige was.

Doe zo verder.


U11 en U13 ontmoeting te Buggenhout op 28 april 2012

Door enkele annuleringen op het laatste moment waren we deze keer met slechts één judoka vertegenwoordigd. Fien Desmet (U13) vocht voor wat ze waard was, maar hield er naast een medaille ook een lichte blessure aan over.

Volgende keer meer succes.

 

Groen-Blauw te Wachtebeke op 28 april 2012

Een niet al te hoog deelnemersaantal op dit tornooi. Misschien dat het verlengde weekend hier voor iets tussen zit. Voor onze club kwamen vier judoka's in actie. Allen slaagden ze er in om een medaille in de wacht te slepen.

Proficiat en doe zo verder!

U15

Lies Desmet
Hanne Vermeeren
Dino Coppens

-32kg
-48kg
-38kg

1e plaats
2e plaats
2e plaats

U17

Fabian Nelis -60 kg 3e plaats

 

 

European Cup U20 te Tarvisio (Ita) van 28 april tot 2 mei 2012

Op de European Cup te Tarvisio (Ita) is Lisa Leyman, die door de VJF geselecteerd was voor dit tornooi niet verder geraakt dan de eerste ronde. In haar kamp tegen een grote Duitse, en dit mag je letterlijk nemen, nam Lisa ,  koos Lisa van bij de start voor de aanval. En deze aanpak loonde. Ze nam duidelijk de bovenhand op haar tegenstander. Maar door het verschil in grootte , slaagde Lisa er niet in om te scoren. Uiteindelijk belandde Lisa in een houdgreep waar ze niet meer uit geraakte. Ippon voor de Duitse. Lisa had geen herkansing.

Jammer , maar toch sterk gevochten door Lisa. Wie weet vallen er binnenkort nog selecties uit de bus.

 

Tournoi International de Judo Christophe Maquet in Sainghain-en-Mélantois (FRA) op 21 april 2012

Naar jaarlijkse gewoonte was onze club terug vertegenwoordigd op het internationaal gemengd ploegentornooi te Sanghain-en-Mélantois (FRA). Daar waar we vorig jaar voor het tweede jaar op rij een derde plaats in de wacht konden slepen zijn we er dit jaar niet in geslaagd deze prestatie te herhalen.

ploeg Sainghain-en-Mélantois

Na sterk gevochten te hebben in de poules, mochten we na lang wachten door naar de hoofdtabel. Daar draaide onze eerste wedstrijd meteen in ons nadeel uit en moesten we huiswaarts keren. Toch nog redelijk goed gevochten en niet meteen roemloos onderuit. Zeker als je rekening houdt met het feit dat onze ploeg niet echt volledig was, aangezien we niet over een volwaardige -90kg konden beschikken. Al bij al mogen we niet echt klagen over het behaalde resultaat. Volgend jaar harder trainen en er opnieuw volledig voor gaan is de boodschap.

Volgende judoka's maakten deel uit van de ploeg:

Dames:

Lisa Leyman
Evelien Timbermont

 

 

-57 kg
+57 kg (JS Geraardsbergen)

  

 

Heren:

Roy De Caster
Jens Degroote
Bert Taelman
Jordy Celis
Sebastien Hove
Michiel Bossier
Hans De Vos

 

 

-66 kg
-73 kg (JC Samoerai Ronse)
-73 kg
-81 kg
-81 kg
-81 kg
+90 kg

 

 

 

 

Laatst aangepast op woensdag 09 mei 2012 17:03
 
<< Start < Vorige 11 12 13 14 15 16 17 Volgende > Einde >>

Pagina 13 van 17